Szabad a pálya!

Sokan kérdezik tőlem, hogy kinek ajánlanám az egészségügyi hivatást. Röviden azt válaszolom, hogy azoknak a fiataloknak, akik szeretnek segíteni.

Születésemkor 3,5 milliárd ember élt a Földön, most mintegy 8 milliárdan vagyunk. Minden egyes ember egészséges, jó életre vágyik, függetlenül attól, hogy a bolygónk melyik pontján, milyen családba születik. Dolgozni mások egészségéért, az emberek életéért nemcsak munka számomra, hanem sok-sok öröm forrása. Ezt az érzést kívánom nektek, akik most iskolát és
pályát választotok.

Sokan kérdezik tőlem, hogy kinek ajánlanám az egészségügyi hivatást. Röviden azt válaszolom, hogy azoknak a fiataloknak, akik szeretnek segíteni. Mert van-e annál felemelőbb, mint segíteni egy gyermek születésekor, enyhíteni egy embertársunk fájdalmát, részt venni a gyógyításban? És van-e annál fontosabb, mint amikor a szaktudásunk és a tapasztalatunk révén megtaláljuk a betegség okát, amikor erőt és bátorságot adunk a betegnek?

Az emberiség sok kihívással néz szembe, miközben a tudomány és a technika egyre több megoldást kínál a ma még gyógyíthatatlannak tűnő betegségekre. Csakhogy a legkorszerűbb kezelés
is akkor lehet eredményes, ha szív és lélek társul a tudománnyal.

A lelke mélyén mindenki szeretne hős lenni és átélni, hogy van valaki, akinek az élete azért lett jobb, mert ő ott volt, amikor kellett. Legyél te is hős, az egészségügyi pálya szabad előtted!

Dr. Balogh Zoltán, elnök
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

További hírek